Return to Headlines

New 2018 - 2019 Bell Schedules (Click for Schedules)

This past June, the Board of Regents passed a new regulation regarding the required amount of instructional time.  In the past, we were required to have 180 days of instruction.  Beginning with the 2018-19 school year, schools are still required to have 180 days of instruction but must also meet a new minimum number of hours of instruction per year. In addition, the State Education Department has made it clear that lunch and passing time do not count toward the minimum number of hours.  

Bell Schedule for the 18-19 school year: 

 Sr. High Bell Schedule

 Jr. High Bell Schedule

Block 1

7:45 - 9:07

82 Minutes

   Period 1
  7:45 - 8:28   
 43 minutes

Passing

 

8 Minutes

   Period 2    8:31 - 9:12              41 minutes

Block 2

9:15 - 10:39

84 Minutes

   Period 3   9:15 - 9:56   41 minutes

Lunch

 

49 Minutes

   Period 4   9:59 - 10:40  41 minutes

Block 3

11:28 - 12:50

82 Minutes

   Period 5  10:43- 11:24  41 minutes

Passing

 

8 Minutes

   Period 6  11:27- 12:08  41 minutes

Block 4

12:58 - 2:20

82 Minutes

   Period 7  12:11- 12:52  41 minutes
         Period 8  12:55- 1:36  41 minutes
         Period 9  1:39- 2:20  41 minutes